Elveda 2021

Gün iyi geçsin geçmesin akşam başını yastığa koyduğunda yorgun zihninde günün acı tatlı hatıraları uçuşur.

An olur ayrıntılardan birine takılır, içine dalar, boğulursun. Benzerleri bana da gel der. Bir ona bir buna koşarsın. Sağa sola dönüp durursun.

Uzaklarda bir yerde belli belirsiz umut kıvılcımları nefes bekler, köpürmek için… Derin derin içine çekersin onları, huzurun ateşi bedeninin her zerresini ısıtır. Tatlı bir uykuya dalarsın. Yeni güne diri ve dingin uyanırsın. Dünden daha iyisindir. Yarın daha da iyi olmak üzere…

Dünyamız kendi etrafında döner; gün olur, gece olur. Güneşin etrafında döner; bahar olur, yaz olur, kış olur. Meltemiyle, fırtınasıyla, soğuğuyla, sıcağıyla yıl olur.

Ey nizami! Kendi etrafında dönersin tekâmül olursun, olgunluk olursun, şükür olursun. Dünyanın etrafında dönersin tecrübe olursun, öğrenme olursun, gelişim olursun. Bazen acı olursun, pişmanlık olursun, suçluluk olursun, öfke olursun… kim bilir, belki anlayış olursun, af olursun. Her an yeni bir sen olursun.

Dönen, akan dünya mı, zaman mı, yoksa sen mi? Şaşırırsın!

Ne güzeldi başarılar, kıvançlar, mutluklar! Ne güzeldi nefes almak, sevmek, yaşamak… Gelin benimle, yanı başımda durun daima, ekleyin yenilerini kendinize… Elveda eski acılar, kaygılar, suçluluklar, pişmanlıklar, öfkeler… Kalın olduğunuz yerde. Ey geçmiş! Nasıl öğrettiysen öğrettin, her şey için kucak dolusu teşekkürler sana.

Aralık ayının bu yorgun günlerinin ardından yeni yıla girerken, sakin ve canlı sabah ferahlığı sarsın sizi. Geçen yılı minnetle uğurlarken, yeni yılı mutlulukla, sağlıkla, yeni umutlarla karşılayalım hep birlikte.

Demir alalım
Umutsuzluk limanından
Asılalım küreklere
Açılalım yüreklere
Güzellikler ummanından

Elveda 2021, merhaba 2022…

Resim tuana ajans tarafından Pixabay'a yüklendi

Çok okunanlar:

Söze Süzülenler 2023

Nerede kaybettik, nerede arıyoruz?

Sükûnet